25 czerwca 2021 r.
W ramach projektu Gęsina nie tylko na św. Marcina – Promocja przyzagrodowego chowu, przetwórstwa oraz walorów żywieniowych gęsiny podczas targów i imprez plenerowych Fundacja Hodowców Polskiej Białej Gęsi serdecznie zaprasza do swojego stoiska
w dniach od 26-27.06.2021 r. w podczas Kulinarnych Dni Ciechanowa – strefa Craft Week 2021 – podstrefa promocji rolnictwa
26 czerwca 2021 (Sobota) w godzinach 10:00-22:00
27 czerwca 2021 (Niedziela) w godzinach 10:00-18:00
Lokalizacja: Błonia Zamku Książąt Mazowieckich.
Stoisko Fundacji będzie pełnić funkcję informacyjno – degustacyjną. W zależności od grupy zainteresowanych stoiskiem osób celem stoiska będzie promocja gęsiny jako regionalnego specjału oraz zainteresowanie jak największej liczby osób zdrowym odżywianiem lub rozpoczęciem działalności w zakresie przyzagrodowego chowu gęsi.