LGD Czarnoziem na Soli - Szkolenie "Promocja produktów lokalnych" (na przykładzie gęsiny) w Ołdrzychowie

14 lipca 2020 r.LGD Czarnoziem na Soli - Szkolenie "Promocja produktów lokalnych" (na przykładzie gęsiny) w Ołdrzychowie

Serdecznie zapraszamy na szkolenie dotyczące promocji produktów lokalnych, które odbędzie się 4 sierpnia 2020 r. w Świetlicy wiejskiej w Ołdrzychowie (gm. Janikowo). Przeprowadzą je przedstawiciele Fundacji Hodowców Polskiej Białej Gęsi, a jako przykład i baza do rozważań posłuży słynna w regionie gęsina. Szkolenie będzie jednym z zadań projektu współpracy „Sąsiedzi wokół Pałuk i Kujaw” realizowanego w ramach poddziałania 19.3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020, a jego celem będzie zwiększenie wiedzy i umiejętności mieszkańców obszaru LSR w zakresie promocji produktów lokalnych.

Grupą docelową szkolenia są mieszkańcy obszaru LSR, w szczególności osoby defaworyzowane, tj. osoby młode – do 35 roku życia, osoby starsze – powyżej 50 roku życia, osoby niepełnosprawne i kobiety.

Program szkolenia:

Część teoretyczna (wykładowa)

8:00 – 9:00 Istota produktu lokalnego. Problematyka certyfikacji.

9:00 – 10:00 Promocja i jej elementy składowe.

10:00 – 11:00 Charakterystyka wybranych narzędzi promocji, ze szczególnym uwzględnieniem promocji w sieci

Część praktyczna (warsztatowa)

11:00 – 14:00 Warsztat przetwarzania gęsiny (produkt lokalny – gęś biała kołudzka)

14:00 – 15:00 Warsztat fotograficzny (promocja produktów lokalnych na przykładzie dań kujawskich)

15:00 – 16:00 Warsztat przygotowania wystąpień publicznych o charakterze promocyjnym

Osoby zainteresowane szkoleniem prosimy o kontakt pod nr: 52 353 71 12, lub e-mail: lgdczarnoziemnasoli@wp.pl. Ilość miejsc ograniczona.

Prosimy o zapoznanie się z Regulaminem rekrutacji zamieszczonym pod ogłoszeniem.

Termin zgłoszenia na szkolenie upływa 30 lipca 2020 r.

Pobierz załącznik
Pobierz załącznik
pobierz plikPobierz załącznik
Pobierz załącznik
pobierz plik